Kopūstai

 

Gūžiniai kopūstai užaugina daug masės, todėl reiklūs tręšimui. Vegetacijos pradžioje - daugiau azoto, tačiau esant azoto pertekliui, kaupiasi nitratai, gūžės skilinėja, prastai sandėliuojasi. Gūžių formavimosi tarpsniu turi gauti pakankamai kalio ir kalcio (jo trūkumas sukelia vidinių lapelių parudavimą tip-burn), magnio, sieros, jautrūs boro ir molibdeno trūkumui.

Žiediniai kopūstai tręšiami tokios pat sudėties kompleksinėmis mineralinėmis trąšomis, kaip ir baltagūžiai kopūstai bei kitos kopūstinės daržovės. Svarbiausia, kad šios trąšos turėtų mikroelementų, ypač svarbus yra boras ir molibdenas. Dėl šių mikroelementų trūkumo žiedynai gali pradėti ruduoti, jie greičiau pradeda žydėti. Nuo azoto pertekliaus kaupiasi nitratai, sumažėja gūžės standumas. Kadangi brokoliai išaugina daug žaliosios masės, jie, panašiai kaip ir žiediniai kopūstai, labai reiklūs maisto medžiagoms.

 


Parsisiuntimai:
2014_bandymai.pdf
 
darzai_technologijos_hmarket_kopustai.pdf